Nieuws over S’MAAK

Voordat we de diepte in gaan met deze nieuwsbrief willen we u bedanken voor uw aanmelding voor S’MAAK. Middels deze nieuwsbrief houden we u met enige regelmaat op de hoogte van het ontwikkeltraject en de verschillende mogelijkheden om met ons mee te denken over het plan en de omgeving.  

Overeenkomst iconisch gebouw S’MAAK ondertekend
Met de ondertekening van een overeenkomst tot grondreservering zetten Blauwhoed en de gemeente Schiedam de volgende stap voor ontwikkeling op de Kop van de Singel. Woensdag 3 juni 2020 zetten directeur Eltjo Bouwman van Blauwhoed en wethouder Fahid Minhas (Bouwen en Wonen) hun handtekening onder het document. Deze grondreserveringsovereenkomst geeft de ontwikkelcombinatie Blauwhoed, MLA+Stats Architecten en Bouwgroep Moonen een jaar de gelegenheid een haalbaar ontwikkelplan uit te werken.
Lees het hele bericht

Veel gestelde vragen
Naar aanleiding van de eerste informatiebijeenkomst op 5 maart jl. en via andere kanalen hebben wij de afgelopen tijd veel vragen ontvangen. Naast aanmeldingen omdat men interesse heeft in een nieuwe woning of commerciële ruimte in S’MAAK, hebben we ook vragen gekregen waarin men zijn bezorgdheid uit of kritisch is op bepaalde onderdelen van het plan. Alle vragen waren voor ons de moeite om er ruim de tijd voor te nemen om de beantwoording adequaat op te pakken. Inmiddels hebben we een pagina op de website ingericht die de vragen op vier niveaus beantwoordt. Lees de veel gestelde vragen  

Heeft u na het lezen van deze vragen en antwoorden toch nog andere vragen? Dan kunt u deze per e-mail stellen. We streven ernaar deze vragen binnen twee werkweken individueel te beantwoorden en, indien het een vraag van algemeen belang betreft, deze hierna ook op de website te plaatsen.  

Co-creatie: de mogelijkheid om met ons mee te denken!
Nu de grondreservering een feit is, kan de planontwikkeling écht van start gaan. Bij Blauwhoed ontwikkelen we fijne huizen én prettige buurten. Om ervoor te zorgen dat onze plannen optimaal voldoen aan de wensen van bewoners, omwonenden, huidige ondernemers en gemeenten, werken we in alle fases van ons ontwikkelproces zoveel mogelijk samen. We noemen dit co-creatie.

Samen met omwonenden, geïnteresseerden, gemeente en ondernemers willen we de komende tijd meerdere co-creatie momenten organiseren, online en/of samen in een groep wanneer dit weer mogelijk is. Met elkaar kijken we hoe mobiliteit de juiste plek kan krijgen, hoe kinderen écht willen spelen en welke commerciële activiteiten in de plint van het gebouw kunnen komen. Maar ook onderwerpen als duurzaamheid, gemeenschapszin en groen passeren tijdens deze co-creatie de revue. Zodra de eerste co-creatie gepland staat, laten we dit weten!  
Meer weten over co-creatie? Bekijk ons filmpje!

Over dit bericht

  • Geplaatst op 16 juni 2020
Terug naar het nieuws Ik heb belangstelling